Predstavljanje projekta „Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije“ u PDCK

U ponedjeljak, 14.5.2018., u 12h u prostoru Panonskog drvnog centra kompetencija održati će se predstavljanje projekta za javnost i medije pod nazivom „Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije“. Projekt provodi Arheološki muzej Zagreb, a sufinanciran je od strane Europskog socijalnog fonda.

Projekt je dio skupine B, poziva Umjetnost i kultura za mlade, tj. Odnosi se na mlade nezaposlene osobe od 15 do 25 godina. Cilj projekta jest osnaživanje 84 mlade osobe strukovnih zanimanja za tržište rada i to iz Vukovarsko – srijemske, Osječko – baranjske, Sisačko – moslavačke, Virovitičko – podravske, Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Kroz edukaciju te kreaciju inovativnih, umjetničkih proizvoda i upoznavanjem šest različitih muzejskih zbirki (Gradski muzej Sisak, Gradski muzej Virovitica, Arheološki muzej Osijek, Muzej vučedolske kulture, Gradski muzej Vukovar i Arheološki muzej u Zagrebu) te umjetničkim radionicama iz područja dizajna, razvit će kompetencije potrebne za izradu novih proizvoda pod mentorstvom lokalnih obrtnika i poduzetnika. Rezultati procesa – inovativni proizvodi temeljeni na reinterpretaciji baštine – bit će predstavljeni izložbom u pet muzeja sudionika na projektu.

Pozivaju se maturanti, posebno iz smjera stolar, ali i sve ostale struke, da se pridruže predstavljanju ovog zanimljivog projekta kako bi se pobliže upoznali s mogućnostima koje se nude u okviru istoga.

09. svibanj 2018.