Predstavljanje projekta izrade uzorne hotelske sobe Historion

U Panonskom drvnom centru kompetencija, (Poduzetnička zona II, 16, Virovitica) u Srijedu, 08. studenoga 2017. godine s početkom u 11 sati tvrtka Palković d.o.o. u suradnji sa Panonskim drvnim centrom kompetencija d.o.o. predstavila je uzornu sobu “Historion”.

Projekt uzorne sobe Historion sufinanciran je od strane Ministarstva poljoprivrede temeljem dodjele potpora male vrijednosti za poticanje razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske u 2017. godini, čiji je korisnik tvrtka Palković d.o.o.
Uslugu razvoja uzorne sobe Historion izveo je Panonski drvni centar kompetencija d.o.o.
Osnovni cilj projekta izrade uzorne sobe bio je stvoriti hrvatsku hotelsku sobu poznatog podrijetla i autora. Najbitniji elementi koji prevladavaju su slavonski hrast, hrvatski dizajn, hrvatski proizvođač, inovativni pristup, implementacija elemenata kulturne baštine, primjena naprednih tehnologija u oblikovanju i proizvodnji te ekološka izvedba.
Light motiv cijelog koncepta počiva na implementaciji elemenata kulturne baštine – stiliziranih simbola na posudi Orion (prema nekim tumačenjima najstarijeg europskog kalendara koji datira iz 2.600 godine prije Krista i pronađen je na lokalitetu arheološkog nalazišta u Vinkovcima. Tako se sedam znakova prikazanih na pronađenoj posudi Orion nalaze na pojedinim dijelovima namještaja i popratnim sadržajima koji čine cjelinu prikaza hrvatske povijesti.

Uzorna soba Historion

Slavonski hrast, hrvatski dizajn i elementi kulturne baštine. Sastavnice su to uzorne sobe Historion nastale u Panonskom drvnom centru kompetencija u Virovitici. Primjeri poput ovoga za cilj imaju unaprijediti i povećati proizvodnju namještaja u Hrvatskoj. Panonski drvni centar kompetencija

Posted by Plava televizija on Freitag, 10. November 2017

 

10. studeni 2017.