Direktorica PDCK u evaluacijskom odboru na programu u sklopu Milano Design Week

Na međunarodnom predstavljanju pobjedničkih ideja na Milano Design Weeku, u sklopu projekta Co-Create, direktorica Panonskog Drvnog Centra Kompetencija, Ivana Filipović, imala je čast biti u evaluacijskom odboru na ovom prestižnom događaju. U društvu uglednih profesora s

Nakon uspješno provedenog Kreativnog kampa EU projekta Co-Create kojeg je provodilo deset europskih zemalja, dvadeset timova predstavilo je svoje inovativne ideje pred žirijem i internacionalnim investitorima. Među jakom konkurencijom novoostvarenih sinergija drvnog i kreativnog sektora, predstavili su se i pobjednički timovi iz Hrvatske – Modulos Desk i Tilty.

Tim Modulos Desk predstavio je novu liniju proizvoda kod koje su moduli presvučeni slojem ultra modernog materijala Fenix, baziranog na nanotehnologiji, a kojeg odlikuju iznimna vizualna i fizička svojstva, dok je tim Tilty osmislio multifunkcionalni spoj didaktičke igračke i namještaja za razvoj kognitivnih i motoričkih sposobnosti kod djece.

Osnovna ideja ovog projekta bila je povezati tvrtke iz tradicionalnog (drvnog) i kulturno-kreativnog sektora kako bi zajedno razvili nove projektne ideje ili unaprijedili postojeće proizvode, a Panonski drvni centar kompetencija bio je zadužen za operativnu provedbu Kreativnih kampova kroz specijalizirana predavanja i radionice te individualna savjetovanja timova.

23 Apr 2018